Rorbuferie i Lofoten – Tradisjoner kombinert med luksus og idyll

Planlegger du en tur til idylliske Lofoten og er ute etter en genuin opplevelse av det historiske stedet? I så fall er rorbuferie det perfekte alternativet for deg. Gjennom generasjoner har masser av hardbarkede fiskere trosset vinterens røffe og brutale forhold, på jakt etter Skreien som migrerer til Lofoten for å gyte. Rorbuer var enkle konstruksjoner som huset båtmannskapene som jobbet, spiste, hvilte og bodde sammen i fiskesesongen.

Våre rorbuer har aldret godt, der de i dag viser til en enklere tid samtidig som de passer lekkert inn med naturen og omgivelsene rundt. Rorbuferie er en super mulighet for deg og dine kjære å reise tilbake til denne tiden, med en modernisert og komfortabel vri.

Holmen Lofoten har gjennomgått en møysommelig restaureringsprosess, med fokus på å beholde rorbuenes originale struktur og historiske stil i kombinasjon med luksus og idyll. Her kan du nyte all den komfort du skulle trenge. Opplev en annen type luksus, som følger rytmen til naturen og landskapet.

Ta med familie, venner eller kollegaer på en rorbuferie de aldri kommer til å glemme.

Mens du nyter din rorbuferie hos oss, er det flere givende aktiviteter man kan gi seg ut på også. Ta med dine kjære på en helt magisk kulinarisk opplevelse på Kitchen on the Edge of the World eller et spennende og morsomt keramikk kurs. Eller frister det kanskje med en fisketur i sann Lofoten ånd? Mulighetene er endeløse her hos oss på Holmen Lofoten.

Ingebua – rorbu for inntil 5 personer

Tømmerkjernen fra vår eldste rorbu dateres tilbake til 1827. Denne rorbua består av et oppholdsrom med peis, kjøkken med spiseplass og bad. I oppholdsrommet finner du tradisjonelle plassbygde køyesenger i en luksuriøs utførelse, som gir muligheten for en ekte Lofot-opplevelse.

Gustavbua og Roaldbua – rorbuer inntil 10-11

Våre to største rorbuer har i tillegg til fasilitetene i Ingebua, et ekstra bad, samt sofakrok og hems med ekstra senger. Kontakt oss gjerne for gruppepriser; våre større rorbuer er ofte er en god løsning om man reiser mange sammen.

Alle rorbuene har minimum 3 netters opphold.

Hvordan komme seg til Holmen Lofoten

Norges fineste rorbuferie ligger i Sørvågen, et lite tettsted i Lofoten. Fra Oslo er dette en kjøretur på ca. 20 timer, men det er også mulig å komme seg hit via både fly og ferge.

Via luft: Det er kun Widerøe som flyr direktefly til Leknes flyplass. Flyr dere med SAS eller Norwegian må dere mellomlande i Bodø, for så å ta Widerøe over fjorden til Lofoten. Holmen Lofoten ligger ca en times kjøretur fra nærmeste flyplass, Leknes. Om det trengs transport er vi selvfølgelig behjelpelige med det, på forespørsel.

Ønsker dere å få en litt mer autentisk opplevelse og samtidig få oppleve havets krefter på vei til rorbuferien deres, er det også mulig å ta fergen fra Bodø. Denne turen tar om lag 3 timer. Endestasjonen er Moskenes, som kun er en 5 minutters kjøretur fra oss.

Vi ønsker deg hjertelig velkommen til å ta kontakt for mer informasjon vedrørende våre rorbuer!