Taste 2

Havet og fjellene rundt Holmen Lofoten har forsynt innbyggerne i generasjoner, og vi ønsker å ta vare på og bevare denne måten å leve på. Kanskje ikke i en like brutal tilværelse som våre forfedre, men med den samme kjærlighet og omsorg for de fantastiske og mangfoldige råvarene vi har til rådighet.

Torsk, kveite og sei, tang, sopp og ville bær, fjellharer, ryper og lam (for å nevne noen få) forteller om et helt unikt landskap som styrer vår daglige meny. Inspirasjonen finner man rett utenfor kjøkkendøren, hvor et vilt og spennende spiskammer venter. Her vil kreative tanker settes i gang hos enhver kokk.

Når du kommer hjem til Holmen med saltvannshår og våte støvler forstår du fort hvorfor fiskestangen og urtekurven er like viktige redskaper som skjeen og gryten. Sanking er en daglig aktivitet for kjøkkenet, og vi oppfordrer deg gjerne til å være med å plukke smakfull engsyre (surblad) eller bær og sopp sammen med oss.

Å være selvforsynt i størst mulig grad, er viktig for oss i et miljøperspektiv. I et øysamfunn der mye styres av været, er det heller ikke like lett å få levering fra fastlandet. Dette har gjort oss enda mer bevisst på å benytte de lokale råvarene og produktene som er tilgjengelige i Lofoten.

Velsmakende lokale oster, urtete, nydelig geite- og svinekjøtt samt fantastiske grønnsaker som er tilgjengelig året rundt på grunn av vår nærhet til Golfstrømmen. Listen over leverandører utvider seg stadig, og består av fine venner som ikke bare produserer, men som også sjenerøst deler sin spesifikke kompetanse - på godt nordnorsk vis. Alle disse velsmakende råvarene serveres til slutt på unike tallerkener designet og utformet av vår talentfulle, lokale keramiker Gunvor Anita.

Derfor er det lett å forstå at de dyktige kokkene vi inviterer hit, er de vi føler responderer med åpenbar glede og begeistring over de naturlige ingrediensene Lofoten har å tilby. På lik linje inviterer vi også anerkjente bartendere som hyller det ville og vakre landskapet med sine magiske drinker. Kråkebollevaskede martinier eller tyttebær gimlets er eksempler på noen av de deilige trylledrikkene du helt sikkert vil bli tilbudt.

Det åpne kjøkkenet er en viktig del av vårt konsept. Det gir både kokkene og gjestene muligheten til en spennende og hyggelig måltidsopplevelse.

Både Val og Ingunn er enige om at det skjer noe helt spesielt når man samles rundt bordet i vår intime restaurant. Mat og drikke deles, stemningen stiger og nye samtaler og vennskap oppstår. Vår kjærlighetserklæring til Lofoten er å dele slike opplevelser med våre gjester.

MERK: while we run events such as Kitchen On The Edge Of The World, the restaurant is open for bookings in the weeks and months between. Richard Cox formerly head chef of the acclaimed Ethicurian restaurant near Bristol (UK) is our wonderful head chef and gardener.

Restaurant opening hours:
April – October 2020

Spring and autumn:
breakfast 08:00 – 10:00 and dinner 19:00 – 22:00

Summer:
breakfast 08:00 – 10:00, lunch 11:00 – 14:00 and dinner 19:00 – 22:00